Vi har debutert!

I dag har Ayla og jeg debutert på B-prøve begynnerklasse i retrieverjakt. Tenk, jeg som absolutt IKKE skulle trene jakt med Ayla har nå blitt litt bitt av basillen ?

Stedet var Fløytdammen i Nord-Odal. Arrangør Retrieverklubben avd Kongsvinger og Omegn som gjorde en super jobb! Dommer Asbjørn Kristiansen.

Jeg lærte én vesentlig ting i dag! Ikke møt opp kl 11 når jeg er nest sist på startlista… Vår tur var ca kl 17 ?

Men Ayla gjør en kjempejobb!! Vi startet å trene felt sånn ca i april, så det var det jeg var mest spent på, i tillegg til lyd…

1: Markering på land = supert løst!

2: Markering på vann = jeg sier Bra! når hun treffer land sånn at hun skal komme til meg. Vi har slitt med at hun slipper dummyen og rister seg. Ser at hun bremser og har lyst til å riste seg ca 2-3m fra meg og legger på en «komma hit» og hun avleverer i hånd – puh, reddet den ?

3: Markering i vannkanten = supert løst!

4: Vanskelig oppgave! Det går en smal «tarm» ut i Fløytdammen. Der var det lagt ut 4 dummyer til et «bevegelig felt» hvor vi skulle gå sammen med hunden som søkte seg fremover på denne ca 5m brede «tarmen». Ayla fant alle 4 ?

5: Markering på land. Hun svømmer inn mot skytter og jeg velger å blåse henne inn – puh, reddet den også!

6: Søk i felt. Det vi ikke kan så godt. Hun finner en dummy ganske raskt, men deretter blir det vanskelig for henne og hun gir litt opp. Med hjelp henter hun til slutt inn en til. Der røyk 1.premien sa dommeren…

Ayla markerer veldig godt, spontane opptak, direkte tilbake til meg, ALLE avleveringene kom i hånd, ingen lyd og jaktfoten satt som et skudd i dag ?

SÅ!! Vi fikk en god 2.premie i vår deby!! Jeg er superfornøyd!! Første målet mitt for 2019 var premiering i BK. Det har vi nå, så neste mål blir 1.premie ? Vi kan nå også stille i jaktklassen på utstillingen, så nå skal vi trene på venstresvinger og jakte den gule sløyfa ?

Dette var skikkelig moro og vi gleder oss til å jakte nye mål ?

Ayla – I LOVE YOU ❤


 

Dette innlegget ble publisert i Jakt. Bokmerk permalenken.