Ingen flere valper hos Komplett Hund for denne gang…

Det har sittet langt inne å legge ut denne statusen…

Mange har lurt på hvorfor Ayla ikke har fått flere valpekull. Det har vært en tung avgjørelse, men jeg føler selv det er den rette…

Det har dessverre dukket opp kløe/allergi i det ene kullet hun har hatt. Om det hadde vært ett individ ville jeg tatt en helhetlig vurdering mtp videre avl, men jeg er lei meg for å si at det er flere. Oppdretteren til Ayla har også tatt hennes kullsøster ut av avl av samme årsak.

Det er vanskelig å vite hvor allergien kommer fra. Det kan være Ayla sine linjer, hannhundene sine linjer, eller kombinasjonene som har slått feil.

Samvittigheten min ovenfor mine fantastiske valpekjøpere er vond. De er alle helt fantastiske og håndterer hundene sine på best mulig måte selv med denne kløen/allergien. Ingen er plaget nevneverdig og det er husstøv og lagermidd som har slått ut på prøver.

Jeg er lei meg for at jeg har avlet på en hund/kombinasjon som har gitt allergi, men jeg har ikke hatt noen som helst forutsetning for å vite dette på forhånd. Forundersøkelser har ikke gitt meg noen indikasjoner for at dette skulle dukke opp. Ayla har vært frisk som en fisk og Mickey (Vassruggens Eirik Röde) likeså.

Jeg har måttet skuffe flere mulige valpekjøpere fra både inn- og utland som ville ha hund til både jakt, hundesport og redning etter Ayla. Hun er for meg en «once in a lifetime» hund og vi kommer til å fortsette vår vei mot målene vi har satt oss og følge opp mine fantastiske valpekjøpere på best mulig måte i mange år fremover.

Det blir såklart heller ikke valper på Tulie, så da fikk oppdrettet mitt en (for meg) fantastisk start, men brå slutt, i det minste satt på en lang pause. Jeg har ikke mulighet for å ha mer enn to hunder i eget hundehold, men jeg ser på muligheten for å kjøpe inn valp og sette ut på fôr. Det er en prosess å finne de rette linjene jeg ønsker denne gangen, men vi får se hva fremtiden bringer 🙂

NB! Dette omhandler valpene ift kløe/allergi. Ayla har ingen sykdom/diagnose og heller ingen av hennes søsken.

Ayla, Tulie og jeg skal fortsatt kose oss med masse aktivitet, turer, trening, konkurranser og opplevelser ❤️

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.