Oppdrett

Kennel Komplett Hund ble opprettet og godkjent av FCI i 2008 og holder til på Rustad i Hurdal Kommune.
Oppdrettet er lagt «på is» enn så lenge.

Oppdrettet

For meg er det viktigst at hunden fungerer i dagliglivet, både sammen med mennesker og med andre dyr. Jeg er opptatt av å avle frem rasetypiske hunder og ønsker å få frem individer som liker å bruke hodet og ligger nærmest mulig rasestandarden eksteriørmessig. Hundene skal bli stabile og lykkelige resten av livet, så tiden hjemme hos meg som oppdretter er veldig viktig. Sosialisering og miljøtrening står øverst på lista de første ukene og ballen kastes videre til valpekjøper ved levering – derfor følger det med en mappe med nyttig info om dette. En hund – uansett rase – er først og fremst en familiehund i dagens samfunn. Men man må ikke glemme at de elsker å bruke hodet sitt, er lærenemme og liker nye utfordringer jevnlig.

Valper som vokser opp her bor sammen med meg i det lille huset mitt. De blir født i stua og vokser opp som fullverdige familiemedlemmer fra første dag. Om sommeren er de mye ute i stor hundegård – samt i hagen – hvor de får utforske verden sammen med moren sin, andre hunder og katten min. Etterhvert som de vokser seg til er de med på utflukter som bilturer, korte skogsturer og på besøk til venner og familie. Det er viktig med masse håndtering av valper i valpekassen, så uansett om du ønsker å kjøpe en valp, eller bare kose med de, er både barn og voksne hjertelig velkommen til meg fra valpene er ca 4 uker gamle.

Hva er inkludert i prisen?

Alle valper fra meg blir registrert i NKK og får stamtavle. De blir ID-merket med chip, helsesjekket og vaksinert ved ca 8 ukers alder. Det gis også ormekur ved 3, 5 og 7 ukers alder. Valpekjøper må deretter revaksinere ved 12 ukers alder samt gi ormekur ca en gang i mnd til de er 6 mnd gamle.

Det følger med en valpepakke med litt valpefôr, en leke, et lite teppe med lukt fra valpekassen og en mappe med nødvendig info. Jeg bruker standardkontrakt fra NKK med et lite vedlegg.

Valper med såkalt utstillingsfeil (haleknekk, hvitt i brystet, tannfeil) selges til redusert pris. Hannhunder som ikke har normalt utviklede testikler innen 18 mnd alder får tilbakebetalt en sum i henhold til kontrakten.

Mine ønsker som oppdretter

For å kunne opprettholde et seriøst avlsprogram og få frem de friskeste individene er det nødvendig med visse tiltak. Derfor har jeg noen krav i kontraken med mine valpekjøpere;
  • Hunden skal HD/AA røntges ved 15-18 mnd alder
  • Øyelyses ved 2 års alder
  • Forsikres (uhell/sykdom/skader som oppstår og skal kunne dekkes av en forsikring – fraskriver oppdretter seg ansvar for)
  • Mentaltest
  • Jeg ønsker videre at valpen/hunden blir stillt på valpeshow og/eller offisiell utstilling.

For å få kjøpe valp av meg må du komme på besøk minst èn gang mens valpene fortsatt er i valpekassa. Jeg selger ikke valper «over nettet» og sender ikke med fly/annen transport. Du må selv hente valpen din og den leveres ut kun ved fullt oppgjør av kjøpet (ingen avbetaling mulig).

Hva slags valpekjøper ønsker jeg?

Det viktigste for meg er at en valpekjøper setter seg godt inn i hva det innebærer å ha en hund. En hund koster penger – ikke bare kjøpesummen, men kostnader til fôr, veterinærbesøk, forsikring og uforutsette ting i mange år fremover.

Jeg setter pris på om hunden blir trent/aktivisert innen en hundesport (lydighet, agility, rallylydighet, bruks, IPO el lignende). Konkurranser er ikke viktig, men moro om valpekjøper velger det.

Gå gjerne valpekurs og videre dressurkurs – både for egen læring og for at valpen/hunden skal få bryne seg i hverdagen. Sett deg inn i rasens egenskaper og unoter før du henter valpen din. Hva kreves av deg for at alt skal fungere i din hverdag? Gi hunden din den oppmerksomheten den trenger/har krav på, tren positivt, vær konsekvent i oppdragelsen og gi masse kjærlighet. Gjør du dette får du gleden av å eie en hengiven og lojal hund i mange år fremover!