Første paring vellykket

Da har Ayla vært hos Mickey både i går og i dag. I går var det mest lek uten heng, men i dag var det full klaff med 15 minutter heng. Tok bare ca 5 minutter etter at vi kom, så stod dem der. Vi satser på nytt heng i morgen 🥰

Love is in the air ❤️

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Første paring vellykket

Progesteron test

I dag har vi vært og tatt blodprøve nr 2 for å sjekke progesteron nivået til Ayla før vi setter snuta mot Danmark.

På fredag var nivået på 1, noe som betyr at det ikke har begynt å stige enda. I dag derimot var nivået på 7. Det skal helt opp i rundt 30 før hun er helt klar, men Ragnar Thomassen ved ReproHund har regnet ut hvor raskt hun sånn ca stiger og sier det er 2-3 dager til eggløsning og 3-4 dager til første paring bør gjøres. Med andre ord, vi fyker til Danmark på onsdag.

Det er på tide å krysse fingre for vellykket paring og at Ayla tar seg. Jeg håper på mange valper, med god fordeling mellom hannhund og tispe, sånn at jeg kan glede så mange som mulig med god nyhet når valpene er født.

Skrevet i Valper høsten 2020 | Kommentarer er skrudd av for Progesteron test

Ayla har fått løpetid..!!

Endelig har Ayla fått løpetiden vi har ventet på i flere måneder. Neste uke setter vi snuta mot Danmark for å møte hennes kjekke kavaler Mickey. Tenk, i slutten av august kan det hende det kommer bittesmå gyldenpelser til verden her i Hurdal ❤️

Skrevet i Valper høsten 2020 | Kommentarer er skrudd av for Ayla har fått løpetid..!!

Jaktprøve

Ayla er uansett alltid mors lille blomsterpike!

Det er ikke alltid prøver går som du håper når treningene er supre… I går gikk Ayla og jeg B-prøve begynnerklassen på Fløytdammen for dommer Torunn Sørbye.

Prøven startet med felt og jeg så med en gang at Ayla ikke hadde den «spruten» hun pleier å ha. Motivasjonen var ikke helt til stede, men hun fant 3 dummyer. Deretter snudde vi oss og fikk en markering på vann – nydelig! Tilbake til feltet og Ayla bare «nope, ikke spennende lenger»… Hun søkte og løp litt rundt i feltet, men endte opp ved «campen» til dommer og hjelpere hvor hun fant en tennisball i ene baggen… Jaja, tenkte jeg, da er det kjørt. Etter et par forsøk til stilte hun seg opp foran oss og hadde full fokus på skytter og kaster – «klar for neste oppgave mor». Litt kjip opplevelse siden treningene har vært så utrolig bra i det siste, men fant ut at vi må trene på at det står folk bak meg med gevær og dummy sånn at Ayla lærer seg å overse dem og jobbe som hun pleier. Bra lærdom å ta med seg videre!

Vi snudde oss og gikk fot noen meter lenger bort, Fløytdammen er et lite område, så alt blir veldig «komprimert». Fikk en markering på land ned mot vannet – nydelig! Snudde oss og fikk en markering på vann – nydelig! Snudde oss igjen mot et annet område og fikk en markering på land – nydelig! Ayla markerer godt, finner dummyen raskt, rett tilbake til meg i full fart og avleverer i hånd(target).

Jeg var helt sikker på at vi skulle få 0 og ingen premiering, men dommeren mente noe annet. Ayla fant 3 dummyer som hun skulle første gang i feltet og hadde nydelige markeringer på land og vann. Dommeren mente hun i grunnen viste godt søksarbeid selv om tempo og intensitet kunne vært bedre, god bruk av nesa, var en god markør, fine avleveringer, god svømmer og jeg førte henne kontrollert og rolig – det resulterte i en helt ok 3.premie.

Så da er det bare å trene på videre mot neste prøve, men nå tar jeg en liten pause fra jakten og fokuserer på lydighet fram mot debuten i klasse 3. Håper vi rekker den før hun får løpetid…

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Jaktprøve

Hannhund er valgt!

Da har jeg endelig tatt beslutningen om hvilken hannhund jeg vil parre Ayla med – Vassruggens Eirik Röde. I og med hun er litt uregelmessig i løpetidene sine, så har jeg bestemt meg for å parre på den førstkommende løpetid. Dvs at jeg håper på valper allerede høsten 2020. Jeg er kjempespent på denne kombinasjonen og mener jeg har funnet den rette hannhunden for Ayla sitt første kull.

Du kan lese mer om planlagt kull her.

Om du er interessert i valp, er det bare å ta kontakt på mail mette@kompletthund.no. Det kan ta litt tid å få svar, da jeg har mange forespørsler på valp allerede. Jeg har ikke en nummerert liste, men forbeholder meg retten til å velge de rette valpekjøperne selv. Videre selger jeg kun til deg som vil bruke hunden aktivt innenfor jakt, lydighet, bruks, redning eller annen hundesport. Jeg selger ikke rene familiehunder.

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Hannhund er valgt!

DNA-prøver og svar

Da har jeg endelig fått svar på alle DNA-testene jeg har tatt på Ayla. Jeg visste at hun var genetisk fri for gr-pra1, men ikke de andre sykdommene rasen kan få. Labogen hadde en super golden retriever pakke som inneholdt hele 6 prøver, så jeg valgte like så greit den. Svaret fra Laboklin var supert og jeg vet nå akkurat hva jeg kan se etter i en hannhund mtp helse.

Nå er jakten på den rette hannhund i gang. Ayla drøyer med å få løpetiden vi nå har ventet på en stund allerede, planen er å parre på den deretter, men om skrulla mi drøyer og drøyer, så får vi nå bare se hva som skjer 😉

Se mer om Ayla på hennes egen side
Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for DNA-prøver og svar

Hamar Hundeskole

Jeg er så heldig å ha fått jobb hos Hamar Hundeskole! I første omgang kommer jeg til å holde kurs i Grunnleggende ferdigheter, både online og med on site instruksjon. Dette vil bli en super mulighet til å utvikle meg som instruktør. Etter mange år med trening av egne hunder, deltagelse på mange kurs og foredrag, instruktørutdannelser og egen erfaring føler jeg meg klar til nye utfordringer. Gleder meg til å kunne dele min kompetanse med ivrige kursdeltagere som ønsker et godt og positivt samarbeid med hunden sin!

Sjekk gjerne ut hjemmesiden her.

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Hamar Hundeskole

NKK trinn 2 lydighetsinstruktør

I helgen har jeg bestått skriftlig, teoretisk/muntlig og praktisk eksamen på veien mot å bli godkjent trinn 2 lydighetsinstruktør i Norsk Kennel Klubb. Jeg har ett krav igjen for å få autorisasjon – 1.premie i lydighet klasse 3. Vi har opprykket fra klasse 2, men må trene litt mer for å bli klare til klasse 3. Nå som alt av konkurranser er avlyst pga corona viruset, så har vi «god» tid på oss til å bli klare til start, forhåpentligvis senhøstes 2020 🙂

Det har vært en god læringskurve gjennom hele kurset! Den har helt klart gått oppover og jeg føler jeg sitter igjen med både mer erfaring, kunnskap og kompetanse. Hilde Ulvatne Marthinsen har enormt mye kunnskap, både teoretisk og praktisk, og jeg er så sjeleglad for at hun deler den med oss andre på en super måte! Kursgruppa har bestått av herlige folk og vi har sammen jobbet mot felles mål. Vi har motivert, støttet og pushet hverandre gjennom, vi har hatt gode diskusjoner, noe som virkelig har hjulpet meg på veien! Takker dere alle sammen ❤️ Takk også til Hamar og Omegn Hundeklubb som arrangerte kurset!

Jeg har hatt to fadderekvipasjer gjennom hele kurset som jeg har instruert i utvalgte oppgaver, både nyinnlæring og videreutvikling av momenter/øvelser. Vi har vært gjennom neseprøve, avstandsdirigering, ruta, apport og kjeder. Vi har trent på grunnferdigheter/momenter og jobbet mot fulle øvelser. Mette og Gry, med hhv Luca og Lady, har vært helt supre å jobbe med. I og med jeg kjenner dem fra før har jeg måttet jobbe med å klare å være instruktør og ikke treningskompis 🙈 Jeg har fått gode tilbakemeldinger, så satser på at det funka greit. Tusen takk for tålmodigheten damer 😜🥰

Så nå er det bare å jobbe på og få til den siste delen. Ayla har alle egenskaper som skal til for å nå toppen, så nå er det bare meg det står på…

Rise and Shine – fortsatt mitt motto 💪😁

Jeg tar en skål for meg selv 🍾🥂😁

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for NKK trinn 2 lydighetsinstruktør

Øyelysning

6.april ble Ayla øyelyst fri hos Evidensia Lørenskog Dyreklinikk 😃 Det ble også tatt blodprøve for dna-testing av prcd_PRA, gr_PRA1, gr-PRA2, Ichtyose, NCL og MD, så nå er det bare å vente på resultatene fra Laboklin i Tyskland.

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Øyelysning

Debut LP klasse 2

I helgen har Ayla og jeg debutert i lydighet klasse 2.

Det er flere øvelser vi ikke kan godt nok enda, men pytt pytt, vi meldte på allikevel… Inkalling med stå og stå under marsj har vi trent altfor lite på, men vi hadde plan om å gjøre vårt beste, jeg skulle hjelpe så godt jeg kunne og drite litt i poengene på de øvelsene. Lettere sagt enn gjort kan jeg fortelle!

LØRDAG var vi hos  Norsk Schæferhundklubb avd Hedmark og dommer var Trond Morten Teigen. Tror det var minst 30° utpå banen der og mange hunder sleit i varmen. Jeg lot Ayla ligge lengst mulig i bilen som var kjølig og god der den stod i skyggen. Allikevel dynket jeg henne litt med kaldt vann før det var vår tur til tekniske øvelser.

Men først felles sitt. Altså hva er det som er greia med den øvelsen? Ayla sitter som ei påle på trening, men i konkurranse (har gått en uoff konk før denne helgen), så legger hun seg ned etter kort tid. Tror hun blir litt usikker på øvelsen og jeg vet hun er litt trykket i fellesøvelsene. Denne dagen ble det en 0…

Innkalling med stå kvalifiserte også til en 0, men den øvelsen kan vi bare ikke godt nok, så helt greit. 1:premien røyk, men jeg er allikevel storfornøyd med resten! Vi er stabile på de fleste andre øvelsene, så der skal vi bare pirke på detaljene fremover ?

Varmt på Brandsrudsletta, Løten!

Kritikkskjema lørdag

SØNDAG var vi hos Hamar og Omegn Hundeklubb og dommer var Stein Feragen. Det ble akkurat stang inn med 1:premie, opprykk og jaggu vant vi klassen også! Så da har jeg vel egentlig en klasse 3 hund da..? Det har jeg aldri hatt før ?

Her karret vi oss til poeng der vi fikk 0 på lørdag. Erfarte også at transportene må jobbes med fremover – jeg var visst for streng, rettet opp for mye og må jobbe med forventningene til neste øvelse. Det fikser vi i løpet av sommeren! Men Ayla jobber supert og vi er igjen stabil på våre gode øvelser ?

Nå tar vi konkurransefri i sommer og trener på det vi ikke er så gode på, før vi møter nye utfordringer til høsten ?

Takk for en koselig helg til alle jeg møtte i helgen! Ingen nevnt – ingen glemt ?

Vinner av klasse 2

Sløyfe og gullmerke ?

Kritikkskjema søndag

Skrevet i Lydighet | Kommentarer er skrudd av for Debut LP klasse 2