«Ta-den-leken»

I mai gikk vi lydighetskurs med Mona Kjernholm. Da tok jeg frem apportbukken og tenkte det var lurt å begynne med den sammen med en instruktør. Men nei da… Mona mente at Ayla bør kunne apportere alt mulig annet rart før vi tar frem treapporten. Ja vel tenkte jeg. Da får vi trene på det da 🙂

Vi må trene masse på holde fast og ikke bytte gjenstand… Men gleden ved å apportere er der og hun avleverer fint i hånd.

Målet med denne leken er jo så klart apporteringsøvelsene og neseprøven i lydighetsprogrammet. Jeg får også nytte av det i jakttreningen og annen hundesport jeg evt vil snuse på i fremtiden 😉

Så nå er det bare å finne ut hvordan jeg skal trene hold fast på best mulig måte og direkte avleveringer inn til meg. Men vi har ikke hastverk, så resultatet kommer etterhvert 😀

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.