Klubbmesterskap jakt og lydighet

24.november deltok Ayla og jeg på klubbmesterskap i jakt (workingtest) og lydighet, for Retrieverklubben avd Kongsvinger.

Da vi kom fram på Skarnes var det -10° og frost. Bålpanna ble fyrt opp og vi gjorde oss klare til lydighet.

LYDIGHET

Jeg ble ganske stressa når jeg kom frem 40min før og ingen var der, så forberedelsene ble så som så… Gikk i grunnen bra om du ser bort i fra verdens dårligste lineføring og at hun løper på siden av ruta. Hater faktisk den ruta for øyeblikket!!! Tannvisning 10 – Fellesdekk 9,5 – Lineføring 8,5 – Dekk fra holdt 10 – Innkalling fra sitt 10 – Ruta 0 – Hinder 10 og Avstand 10. Totalt 173,5 poeng. Dommeren var veldig(!) snill med karakterene sine synes jeg, men det var koselig å gå. Vinneren fikk 184 poeng og vant fortjent ?

JAKT

Vi skulle gå som nr 3 og plutselig var det vår tur. Brukte ikke hue og glemte å lufte Ayla først…

Ayla jobbet helt fantastisk! Med tanke på hvor lite vi egentlig har trent jakt, så skjønner jeg nå at det kun er meg det står på… Den første markeringen er helt super! Rett ut, kort søk og rett tilbake. MEN plutselig stopper hun og tisser ? Hallo!!! Det var det med å lufte hund da… 10 poeng

Andre, tredje og fjerde markering gjør meg stolt!! 20 – 20 – 20 i poeng ?

Femte markering skjønte jeg ville bli vanskelig. Dummyen ble kastet ut i kratt bak små trær. Dette har vi slitt med på trening, så var klar over at Ayla måtte være på sitt beste for å klare denne. Dessverre ble det for vanskelig. Hun går ut i rak linje, er i nærheten, men får ikke ferten av dummyen. Ender opp med søk i for stort område og at hun til slutt gir opp… 0 poeng

Totalt sett er jeg kjempefornøyd! Lydigheten vet jeg vi kan bedre (nevnte jeg at dommeren var snill?). Men vi har en plan for 2019 ? Jakt har jeg nettopp bestemt meg for å jobbe litt mer med, så vi bare gleder oss til fortsettelsen!

Dette innlegget ble publisert i Jakt, Lydighet. Bokmerk permalenken.