LP1 tittel

6.april gikk Ayla og jeg årets første lp-konkurranse. Vi skulle gå hos Norsk Retrieverklubb avd. Østfold i Skjeberg. Jeg er som alltid nervøs og allerede da jeg passerte Ryen begynte uroen å spre seg fra topp til tå…

Siden siste konkurranse i 2018 har jeg hatt mye fokus på bl annet ruta. Det er en øvelse Ayla tydeligvis synes er vanskelig og jeg hadde ikke helt funnet nøkkelen. Etter litt «kjeft» av min mentor Hilde (ja du er det), så bestemte jeg meg for én måte å gjøre det på.

Potetarget – utsending til en liten isskrape som ligger bak ruta har faktisk fungert! Vi har trent løpe, løpe, løpe RETT FREM gjennom ruta opp og inn i mente… Stå-momentet har jeg for det meste trent på utenom øvelsen, for i bunn og grunn mener jeg hele øvelsen består av «enkle» momenter som utgangsstilling, løpe fort rett frem, stå når hun får kommandoen og bli stående til øvelsen er over. I momentene er det flere momenter, men det tar vi ikke nå ? Noen ganger har jeg testet henne med å kommandere stå både foran og i ruta – poenget er som sagt at hun skal høre på kommandoen ?

Lineføring er en annen ting vi har trent på. Ikke nødvendigvis pirking på posisjon og vendinger, men det å faktisk gå med bånd ? Fri ved fot er jo MYE bedre må vite ?

Fellesdekk er en øvelse vi ikke liker ? På 3 av 4 stevner i høst reiste det seg hunder i felles. Noen lusket til eier, noen kranglet litt med sidemann og et par (i samme felles) løp i hundre ut av ringen og begynte å leke. Ayla lå på de første 3, men på den fjerde fellesdekken var det hun som valgte å reise seg… Så nervøsiteten denne dagen var stor, men Ayla lå og fikk 10 ?

Hilde var på plass og fikk snakka til meg når jeg begynte å tenke på alt som kunne gå galt ? Klarte å snu tankegangen min og inn i ringen med oss… Resultatet..?? Sjekk detta:

Tilgjengelighet 10

Fellesdekk 10

Lineføring 9.5

Inkalling fra sitt 9

Dekk fra holdt 9

Ruta 9

Hopp over hinder 8.5

Avstand 10

Helhet 10

Totalt 189.5 poeng

1.plass, beste retriever i klasse 1 og tittel ?

 


Dette innlegget ble publisert i Lydighet og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.