Trening med rådyrdummy

Ayla overrasket meg i dag!

Jeg har lenge vært frustrert over at hun ikke tok fugl i juli når vi var i Sverige. Hun tok jo i mai, både i vann og på land, men noe skjedde på ett eller annet tidspunkt. Jeg er uerfaren i jakttrening, så mye mulig jeg har gjort en bommert. Uansett, så tok vi en pause fra villt før vi i dag fikk prøve noe nytt – rådyrdummy.

Bent hadde med seg dummy med rådyrpels. Jeg var i grunnen negativ til at hun skulle plukke og avlevere. Forventningene mine var at hun ville stoppe og nafse på det for seg selv… Fikk streng beskjed om å tenke annerledes, for her skulle vi bare kjøre på!

Vi varmet først opp med en vanlig dummy. Deretter kastet Bent en rådyrdummy på samme sted som den første. Det ble som jeg tenkte, hun stoppet, snuste, nafset litt, men hva skjer så?? HUN PLUKKER OPP!! Jeg ble så overrasket og glad at jeg roper, skriker, oj’er, løper og tar helt av ? Men Ayla blir superglad for den belønningen som igjen resulterte i enda flere opptak og avleveringer.

Vi kjørte både markering og dirigering. Første dirigering etter markering blir jeg like glad, rygger, tryner og bare koser meg ? Ayla blir like glad – kanskje jeg skal fortsette med disse belønningene..?? ?

Markeringen i skogen var bra! Siste dirigeringen hjelp jeg henne ut i rett linje – hun hadde en tendens til å ta en sving på siste strekket. Hun løper rett ut, plukker, snur seg, kommer, jeg strekker bare armene i været og hun avleverer!!

 

Det blir noe ekstra til middag og i natt får Ayla armkroken ❤

 

Dette innlegget ble publisert i Jakt. Bokmerk permalenken.