Jaktprøve

Ayla er uansett alltid mors lille blomsterpike!

Det er ikke alltid prøver går som du håper når treningene er supre… I går gikk Ayla og jeg B-prøve begynnerklassen på Fløytdammen for dommer Torunn Sørbye.

Prøven startet med felt og jeg så med en gang at Ayla ikke hadde den «spruten» hun pleier å ha. Motivasjonen var ikke helt til stede, men hun fant 3 dummyer. Deretter snudde vi oss og fikk en markering på vann – nydelig! Tilbake til feltet og Ayla bare «nope, ikke spennende lenger»… Hun søkte og løp litt rundt i feltet, men endte opp ved «campen» til dommer og hjelpere hvor hun fant en tennisball i ene baggen… Jaja, tenkte jeg, da er det kjørt. Etter et par forsøk til stilte hun seg opp foran oss og hadde full fokus på skytter og kaster – «klar for neste oppgave mor». Litt kjip opplevelse siden treningene har vært så utrolig bra i det siste, men fant ut at vi må trene på at det står folk bak meg med gevær og dummy sånn at Ayla lærer seg å overse dem og jobbe som hun pleier. Bra lærdom å ta med seg videre!

Vi snudde oss og gikk fot noen meter lenger bort, Fløytdammen er et lite område, så alt blir veldig «komprimert». Fikk en markering på land ned mot vannet – nydelig! Snudde oss og fikk en markering på vann – nydelig! Snudde oss igjen mot et annet område og fikk en markering på land – nydelig! Ayla markerer godt, finner dummyen raskt, rett tilbake til meg i full fart og avleverer i hånd(target).

Jeg var helt sikker på at vi skulle få 0 og ingen premiering, men dommeren mente noe annet. Ayla fant 3 dummyer som hun skulle første gang i feltet og hadde nydelige markeringer på land og vann. Dommeren mente hun i grunnen viste godt søksarbeid selv om tempo og intensitet kunne vært bedre, god bruk av nesa, var en god markør, fine avleveringer, god svømmer og jeg førte henne kontrollert og rolig – det resulterte i en helt ok 3.premie.

Så da er det bare å trene på videre mot neste prøve, men nå tar jeg en liten pause fra jakten og fokuserer på lydighet fram mot debuten i klasse 3. Håper vi rekker den før hun får løpetid…

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.