Debut LP klasse 2

I helgen har Ayla og jeg debutert i lydighet klasse 2.

Det er flere øvelser vi ikke kan godt nok enda, men pytt pytt, vi meldte på allikevel… Inkalling med stå og stå under marsj har vi trent altfor lite på, men vi hadde plan om å gjøre vårt beste, jeg skulle hjelpe så godt jeg kunne og drite litt i poengene på de øvelsene. Lettere sagt enn gjort kan jeg fortelle!

LØRDAG var vi hos  Norsk Schæferhundklubb avd Hedmark og dommer var Trond Morten Teigen. Tror det var minst 30° utpå banen der og mange hunder sleit i varmen. Jeg lot Ayla ligge lengst mulig i bilen som var kjølig og god der den stod i skyggen. Allikevel dynket jeg henne litt med kaldt vann før det var vår tur til tekniske øvelser.

Men først felles sitt. Altså hva er det som er greia med den øvelsen? Ayla sitter som ei påle på trening, men i konkurranse (har gått en uoff konk før denne helgen), så legger hun seg ned etter kort tid. Tror hun blir litt usikker på øvelsen og jeg vet hun er litt trykket i fellesøvelsene. Denne dagen ble det en 0…

Innkalling med stå kvalifiserte også til en 0, men den øvelsen kan vi bare ikke godt nok, så helt greit. 1:premien røyk, men jeg er allikevel storfornøyd med resten! Vi er stabile på de fleste andre øvelsene, så der skal vi bare pirke på detaljene fremover ?

Varmt på Brandsrudsletta, Løten!

Kritikkskjema lørdag

SØNDAG var vi hos Hamar og Omegn Hundeklubb og dommer var Stein Feragen. Det ble akkurat stang inn med 1:premie, opprykk og jaggu vant vi klassen også! Så da har jeg vel egentlig en klasse 3 hund da..? Det har jeg aldri hatt før ?

Her karret vi oss til poeng der vi fikk 0 på lørdag. Erfarte også at transportene må jobbes med fremover – jeg var visst for streng, rettet opp for mye og må jobbe med forventningene til neste øvelse. Det fikser vi i løpet av sommeren! Men Ayla jobber supert og vi er igjen stabil på våre gode øvelser ?

Nå tar vi konkurransefri i sommer og trener på det vi ikke er så gode på, før vi møter nye utfordringer til høsten ?

Takk for en koselig helg til alle jeg møtte i helgen! Ingen nevnt – ingen glemt ?

Vinner av klasse 2

Sløyfe og gullmerke ?

Kritikkskjema søndag

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.