Debut lydighet klasse 1

Så var endelig debuten i lydighet klasse 1 unnagjort. Vi hoppet i det og startet hos Eidsvoll Hundeklubb 16/9-18 ?

Etter flere år uten å konkurrere var jeg i grunnen riiiimelig nervøs på forhånd. Lørdagen før gikk vi treningskonkurranse i klubben til svimlende 191,5 poeng. Fallhøyden ble jo da himmelhøy og jeg begynte å grue meg til debuten så fort vi var ferdige med vårt program. Fant ut at jeg måtte være realistisk og tenke at på hjemmebane er vi best, men på bortebane ønsket vi å være knallgode… Var jo bare å hoppe i det ?

Hver dag i en uke våknet jeg med nervøsitet og tenkte «hjelp, en dag nærmere»… Vi fikk ikke mulighet til å trene som ønsket den uka, men mulig det likesågreit er bra sånn før konkurranse. Er vel som til eksamen – det du ikke kan dagen før, det lærer du ikke ved å ni-lese… Det går som det går ?

Dagen kom og jeg kjente på nervøsiteten, men var overraskende rolig. Hadde på forhånd planlagt hva jeg skulle gjøre. En time før oppmøte tok jeg med Ayla og Saldo ut på tur. 20min i skogen med tiss og bæsj ? Tilbake i bilen. Ta med bur og stol til ringen. Hente Ayla. Tusle litt rundt og varme opp bittelitt før hun ble lagt i buret.

Opprop – det var tid for vår klasse…

Jeg skulle gå som nr 2 og være i første fellesdekk. Nr 1 dukket aldri opp, så jaja, da må vi jaggu gå først… Og ojsann, plutselig skulle vi gjøre oss klare! Ble 2min oppvarming ??

Felles har vi slitt med og jeg håpet på 7,5 poeng, da skulle jeg være fornøyd hadde jeg bestemt meg for! 3 hunder i felles. Vi dekker ned, ene hunden begynner å tulle med hopp og sprett. Eier velger å gå ut av ringen allerede før vi har gått i fra. Ayla og Tolleren ved siden av ligger igjen. Etter ca 1min reiser Tolleren seg og går til eier – Ayla ligger!! Urolig, men hun ligger!!! 7,5 poeng ???

Varme opp?, spør dommer Rune Bjerkelund. Nei, vi kjører på sier jeg ?

Deretter gikk vi inn i bobla. Vi klarte det! Du och jag, Ayla ❤ Alt forsvant rundt meg. Hørte dommeren kommandere, men fokuserte på samarbeidet med Ayla. Herregud for en hund ? Og så utrolig glad jeg er for lærdommen fra Mona Kjernholm om hvor viktig det er å trene på transporter mellom øvelsene! Jeg hadde med meg minnene fra Bibbi som ble lavere og lavere jo lenger ut i programmet vi kom… Tenk om det ble sånn med Ayla også? Men nei, Ayla er med meg! Hun elsker å jobbe! Vi har det moro! Jeg lot henne være sprettloppe! Det fungerte! Hun avsluttet med 10(!) på avstand ?

OPPRYKK og toppen av pallen!! Ikke med den beste poengsummen, siden vi fikk 5 på ruta, men jeg er STORFORNØYD!! Gleder meg til fortsettelsen ?

Film nederst for de som vil se ?

Debut klasse 1

 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.