Det store Dummyslaget 2017

Søndag 29/10 deltok Ayla og jeg på Det store Dummyslaget i regi av Ann-Cathrins Hundekurs. Dette var debuten til Ayla og meg både i jakt og konkurranse generelt.

Vi stilte i en såkalt «prøve-på» klasse. Dvs at vi kunne bruke kobbel og godbiter. Vi har så absolutt IKKE jaktfoten på plass enda, så jeg valgte å bruke kobbel mellom postene, men ta det av så fort jeg følte det var greit. Det var lagt opp som en uoffisiell Working Test med Begynnerklasse-øvelser uten skudd. 2 dirigeringer og 3 markeringer.

Post 1: Kort markering ut på stubbåker. Ayla sitter når dummyen blir kastet, løper ut på kommando, plukker pent opp, men tar seg en runde på jordet og jeg må kalle henne inn to ganger før hun kommer til meg. Poeng: 15

Post 2: Her måtte vi vente leeeeenge siden BK ikke hadde kommet seg videre enda. Mulighet for ro-trening, noe Ayla synes er teit, men hun var uansett klar som et egg når det var vår tur. Her fikk vi en dirigering. Vi skulle sammen gå ut til en pinne hvor jeg skulle legge ut en dummy. Så tilbake til start og sende ut. Her valgte jeg å bruke kobbel og godbit for å få henne pent med meg… Tar av kobbelet, sender ut, hun har stor fart, plukker opp nydelig, godt grep og toppers avlevering! Poeng: 19. Jeg vet hva jeg får trekk for – jeg plystrer henne inn i det hun plukker opp dummyen. Hadde jeg ikke gjort det ville vi fått 20… Men jeg ville sikre avlevering, så da gjorde vi det sånn hele dagen 🙂

Post 3: En del venting her også og her var Ayla mer rolig. Nå har både hun og jeg skjønt litt av hva dette går ut på 🙂 En  markering hvor dommer skal prikke meg på skulder før jeg sender ut. Herregud, det har vi jo IKKE trent på! Men vi stilte oss opp, jeg tok av kobbelet, dummyen ble kastet (Ayla sitter), jeg blir prikket på skulderen og Ayla gjør jobben sin! Poeng: 19

Post 4: Her var det laaaaaang kø igjen og siden vi nå var tilbake på gården, valgte jeg å legge Ayla i bilen. Får jo ikke gjort det på offisielle prøver, men hun er ung og dette var vår første erfaring, så jeg valgte å gi henne en pause. Når det var vår tur og vi kom til posten, hadde noen mistet godbiter ved starten som Ayla fikk snusen på… Skal jo ikke bety noe sånn generelt, men igjen, vi er ferske i gamet 🙂 En markering hvor Ayla søker godt (det blåste vel rundt 12 km/t), plukker dummyen og kommer rake veien hjem. MEN akkurat i det hun kommer neeeesten inn vender hun vekk og velger godbitene… Jeg får akkurat ikke tatt tak i dummyen, men glipper den på bakken. Poeng: 16

Post 5: Ingen pause, rett til post. En dirigering hvor jeg kunne velge å ta henne med ut til pinnen der dummyen skulle ligge, eller sette henne igjen i sitt. Jeg valgte sitt. Alt gikk som smurt! Poeng: 19

Totalt 88 poeng og 5.plass av 11 deltagere i klassen!

Ayla på post 4 – Foto Ann Cathrin

ALTSÅ – til å være vår første gang, så er jeg så utrolig stolt av Ayla og ja, faktisk meg selv også! Vi har ikke trent mye jakt, men lekt oss med de forskjellige momentene. Vi hoppet i det og gjorde en, for meg, fantastisk debut! Jeg vet hva jeg må trene mer på, Ayla viste hva som bor i henne og hva jeg har å spille på i fremtiden. Vi fikk testet ut konkurransenerver- og setting, noe som også ga meg en pekepin på hva som venter fremover. Merkelig nok var ikke nervene helt utenpå kroppen min, men litt var det. Tror hele settingen gjorde til at det gikk så bra som det gjorde. I lydigheten tror jeg det kommer til å henge en sky over hodet mitt med påskriften NERVØS når vi går inn i ringen… Men vi skal få til det også 🙂

Ellers vil jeg takke de som til nå har lært meg det lille jeg kan om retrieverjakt og de som har hjulpet meg i treningen; Hilde, Cecilie og Bent. Har også vært en tur hos Retrieverklubben avd Kongsvinger og fått gode tips av Karoline.

Konklusjon – dette skal vi gjøre mer i årene som kommer 🙂

Legger ved noen bilder fra «generalprøven» med Bent og Cecilie dagen før 🙂

Dette innlegget ble publisert i Jakt. Bokmerk permalenken.