Vi fikk til 😃

2.oktober var Ayla og jeg påmeldt lp kl3 hos Lillehammer brukshundklubb og det gikk over all forventning!!

Vi har i sommer jobbet med spesielt to øvelser vi synes er vanskelige – apportdirigering og avstand.

APPORTDIRIGERING Ayla har syntes det har vært vanskelig å forlate kjeglen når jeg dirigerer, men det har nå blitt bedre etter masse trening for å finne ut hva som fungerer. Det er jo ikke det å apportere som er problemet, for når selve dirigeringen var på plass og vi skulle sette sammen momentene ut til kjegle og så videre, ja da vil hun helst rett til apportene uten «omvei» via kjeglen… Og så var det selvfølgelig én vesentlig ting vi har glemt å trene på. Rundt denna kjeglen er det markert en sirkel med enten spraylakk, eller små (gjerne hvite) markeringer. De ser jo ut som target, noe vi bruker mye i treningen vår, så der har vi en «ny» utfordring… På stevnet dukket såklart utfordringene opp… Hun ville løpe rett til apport, men jeg fikk akkurat stoppet henne innenfor ringen i det hun skulle til å passere kjeglen. men jeg klarte å redde poeng. Dirigerte henne til apporten og hun går på første forsøk, MEN såklart bremser hun ned hun ved en hvit markering før hun beveger seg mot feil apport, jeg ber henne om å stå og dirigerer på nytt. Hun går mot riktig retning og voila aha, det var den jeg skulle hente ja… = 6p

AVSTAND Altså dét er vanskelig det..!! 3 uker før stevnet stod vi fortsatt bare én meter unna og skulle liksom få det til på 10 meter..?? Problemet er at Ayla ikke har tid til å vente på mine kommandoer, hun gjetter gjerne neste posisjon selv… Vi jobber og jobber med å låse disse bakbeina, men det er også vanskelig… MEN vi klarer 4 av 6 skifter på stevnet og får poeng = 6,5p

Resten av øvelsene..:

L’en mister vi sitt momentet som har vært super på trening og Ayla tjuvstarter når jeg skal hente henne opp fra dekk… = 6,5p

RUTA var hun RÅ på = 10p 🤩

FRI VED FOT vi har vårt å jobbe med, men jeg er superfornøyd med 8,5p

INNKALLING FRA DEKK MED DEKK hun kan ha en tendens til å dekke på eget initiativ, men ikke denne gangen, nå var den super = 9,5p

APPORT OVER HINDER litt rotete opptak og skjev innsitt, ellers super = 9p

LØPE RUNDT super fart og runding, men litt skjev innsitt = 9,5p

NESEPRØVE vi har slitt med «skal bare smake litt på pinnene», men i dag hadde hun supert søk, litt omtak på pinnen, litt skjev innsitt og klumsete avlevering (min skyld) = 8,5p

HELHET 8p

RESULTAT 264 poeng, 1.premie, 2.plass i klassen og CERT 🤩

Ayla var en fryd å gå med denne dagen ♥️ Energien, attituden, gleden, fokuset og samarbeidet – aldri har vi hatt en så fantastisk følelse i ringen sammen!!

Drømmen for dagen var å gå uten null. Håpet var færre null en sist (som var 5). Jeg vil si vi overgikk ALT av tanker, håp, drømmer og forventninger 😅

Veldig glad Mettemor 😃
Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.