Jakten på LP1-tittelen…

Enda et stevne
Lørdag 22.september tok jeg turen til Fredrikstad Brukshundklubb. Ayla og jeg er på jakt etter LP1-tittelen, så da må vi sanke inn 3 stk 1.premier i klasse 1. Første forsøk på Brårud gikk jo supert, så var spent på hvordan det ville gå nå…

Turen og opplevelsen
Vi startet hjemmefra kl 7 om morgenen. Oppmøte kl 10, men det tok ca 2 timer å kjøre. Vi var fremme ca kl 9 og da jeg gikk ut av bilen holdt jeg på å blåse overende… Det var bare å holde på hatten og finne et sted jeg kunne lufte Ayla. Erfaringen sier nå at hun må få gått/løpt litt fra seg før hun er klar for å trene/konkurrere. Vi fant et stubbjorde og uten båndtvang var det fritt frem for Ayla til å strekke på beina i 20 minutter 🙂

Det var mange hyggelige folk på plassen. Skravla gikk av seg selv og nervøsiteten tok en bitteliten pause. Opprop og jeg skulle starte som nr 4. Nr 1 kom ikke, så da ble vi nr 3 – helt greit for meg.

Fellesdekk – en opplevelse i seg selv… 4 stk: Schæfer, Toller, Ayla og Toller på rekke og rad. Kommanderer ned og etter ca 10 sekunder reiser Schæferen seg og lusker bort til eier. Ayla ligger! Før 1min var gått spurter Toller nr 1 ut av ringen. Ayla ligger! Da hun begynner å leke, så klarer ikke Toller nr 2 å holde seg, så hun spurter også ut etter Toller nr 1 – rett foran snuta til Ayla. AYLA LIGGER!!! Det neste minuttet, sånn ca, var nervepirrende! Ayla strakte hals og ørene stod frem som paraboler. Hun fulgte nøye med på det som skjedde utenfor ringen, la seg ned på skinka, men HUN LÅ!! Da er det helt greit å miste ett poeng på den stillingsendringen 🙂

Individuelt
Vår tur kom og nervøsiteten gjorde sitt inntog. Kom vi til å klare å finne bobla som vi gjorde på Brårud? Ja, det gjorde vi! Hele programmet gikk superdupert og jeg er bare så stolt av Ayla, og ja, faktisk meg selv også! Karakterene snakker for seg selv:

Resultat
Vi sanket inn 185,5 poeng og ble nr 2 i klassen, bare slått med 3,5 poeng, altså det ene poenget vi mistet i fellesdekken. Men herregud, jeg er bare så utrolig fornøyd! 2 stk 1.premier på 2 stevner..!!

Hvor ferden går videre? Den som venter får se 😉

 

Dette innlegget ble publisert i Lydighet. Bokmerk permalenken.